Plat de dutxa
Què cal saber per a fer la tria correcte

Tria el plat de dutxa que més s'adapti a les teves necessitats

Quin plat de dutxa has de triar?

Si estàs pensant en reformar el bany o canviar la banyera per un plat de dutxa, a continuació t'expliquem les característiques dels diferents models de plat de dutxa que hi ha, per a què puguis escollir el que més s'adapti a les teves necessitats.

Resina o càrrega mineral

Són plats de dutxa baixos (no solen superar els 3 cm d’alçada), que faciliten el pas a la zona d’aigües. Es fan a mida i inclús es poden tallar per a salvar columnes o angles desiguals de les parets. Es fabriquen en diferents acabats i colors; els més habituals són els acabats de pissarra de colors gris, blanc, negre i beige. La majoria porten tractaments antibactèries i antilliscant. Aquests plats són càlids al tacte, cosa que els fa més confortables. Si s’hagués de fer alguna petita reparació (ratllada, un cop…), es subministren kits de reparació per a solucionar-ho.

Plat dutxa/ plato ducha Zenda - Profiltek
Zenda - Profiltek

Porcellana

Els plats de dutxa de porcellana es fan amb el mateix material que els WC. A causa d’això, tenen un tacte més fred. Aquests plats tenen unes mides estàndard, que s’hauran de tenir en compte a l’hora de distribuir el bany. Tot i tenir uns relleus, no els fan 100% antilliscants, així que hi ha més risc de relliscar.

Plat dutxa / Plato ducha Malta walk-in - Roca
Malta walk-in - Roca

Acrílics

Els acrílics són plats de dutxa fabricats amb fibra de vidre i reforçats per l’interior perquè tinguin més resistència. Aquest tipus de material els proporciona calidesa i lleugeresa. Les mides són estàndard i s’han de tenir en compte per a dissenyar el bany. També cal recalcar que, amb el pas del temps, el color pot canviar de tonalitat.

Plat dutxa / plato ducha Daiquiri - Roca
Daiquiri - Roca

Conclusions per a triar un plat de dutxa:

La nostra experiència fa que et recomanem els plats de dutxa de resina com a millor opció, ja que, tot i ser més cars que els de porcellana o acrílics, tenen més avantatges, com l’alçada reduïda, la facilitat per a tallar-los a mida i l’opció de reparar-los. Tot i així, cal tenir en compte que en el mercat pot haver grans diferències de qualitat entre els plats de dutxa de resina, així que cal informar-se bé abans de fer la compra. Un plat de dutxa ha de durar molts anys, per això has de fer la millor elecció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *